Välkommen till det lilla biblioteket som rymmer ett helt universum.

07 januari 2013

Nytt år och nya barn- och ungdomsböcker att hålla utkik efter!

Då var det nytt år och de olika bokförlagen har redan börjat skickat ut information om årets kommande böcker.

Här kommer några tips på barn och ungdomarsböcker som kommer under våren 2013:
  •  Mårten Melin kommer ut med en ny bok som heter "Pixis bok" och är fortsättning på Melins tidigare böcker "Förvandlad" och "Jag är Love". Pixis bok kommer i mars.

  • Mats Wänblad och Pelle Forshed kommer ut med den fjärde boken om vännerna Boris och Ebba. Den fjärde boken heter "Gamen Polly rymmer" och kommer ut i januari. Böckerna om Boris och Ebba är mina personliga favorit bland börja-läsa böcker och har varit mycket populära på Väckelsångskolan.

  • Författaren Suzanne Collins som har skrivit böckerna om Hungerspelen kommer i år ut med en ny ungdomsserie i fem delar. Den första delen heter "Gregor från ovanjord" och kommer ut på svenska i maj. Det ska bli spännande att läsa nytt från författaren. 

  • För alla hästälskare eller kanske Sigge-älskare kommer det under mars ut en ny bok om shetlandsponnyn Sigge. Boken heter "För alltid Sigge" och är skriven av Lin Hallberg. En mycket populär bokserie på Väckelsångskolan. 

  • En bok som jag själv är nyfiken på är boken "Toro! Toro" skriven av Michael Morpurgo och handlar om Antonio som bor med sin familj på en gård i södra Spanien. Familjen är tjuruppfödare, Antonio leker med sin kalv Paco men inser en dag att hans väns öde är att möta tjurfäktare på en Arena. Antonio bestämmer sig därför att rädda sin vän. Jag är nyfiken på boken då det är ett annorlunda tema för en ungdomsbok, boken kommer ut i april. 

Listan kan självklart göras mycket längre men här var några aptitretare som kommer under året!

Under året firar även vår kära Emil i Lönneberga 50 års jubileum! Något att hålla utkik efter på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar