Välkommen till det lilla biblioteket som rymmer ett helt universum.

29 juni 2010

Kär i Växjö


Men åhhh, vad kul det är att läsa en bok som utspelar sig i Växjö med många platser med i handlingen. Man ser allt framför sig. Till på köpet är det här är en riktigt bra ungdomsbok om kärlek och funkar absolut både för killar och tjejer tror jag.

Ester och Johan går i ettan på gymnasiet och är otroligt olika men kompisar sen dagis och känner varandra utan och innan. Ester är kär i en cool och lite farlig estetare och Johan vet att det är kört. Kört med Ester. Han bär på sin hemlighet, att han är kär i Ester... men så småningom är det ändå Så logiskt att alla fattar. Och det blir missförstånd, strul och man vill bara veta hur det ska gå.

Hade det inte varit för de rappa och roliga replikerna, att personerna känns trovärdiga och mycket 2010, att de vuxna både är jobbiga, knäppa i huvudet och väldigt bra och vettiga, att man gillar allihop och att slutet känns fräscht så hade den ganska förutsägabara storyn kännts patetiskt. Men det gör den inte. Precis sånt här ville jag läsa när jag gick på högstadiet och som ni märker gör jag det gärna nu med.

Detta är Lisa Bjärbos första skönlitterära bok. Tidigare har hon skrivit faktaböcker om pinsamheter och dagens dödssynder bland barn och unga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar